Styrelse / 240619

Ny i styrelsen: Jennie Abrahamson

Skap har tre nya styrelseledamöter, och vi vill förstås presentera dem och ställa ett par frågor! Träffa Jennie Abrahamson!

Vad tycker du är det viktigaste för Skap att arbeta med för att hjälpa våra medlemmar?

För mig har Skap varit den organisation som på något sätt representerar mig bäst i min yrkesroll – det vill jag att alla ska få känna. Att det finns en organisation att luta sig mot som har koll på de frågor som är viktigast för oss som musikskapare, och att det finns ett kollegialt sammanhang att luta sig på och lära sig av. Så en viktig del handlar om att ligga i framkant i debatten gällande våra frågor, och en del handlar om att vara en social och utvecklande plattform för oss som kollektiv.

Vilken typ av påverkansarbete eller frågor brinner du mest för?

Jag brinner lite för att alla ska med. Mångfald, kan man kanske säga? Vi har en så rik flora av musikskapare i Sverige, och jag skulle vilja att vi får in fler av oss under paraplyet, så att säga. Det är många som inte hittar till Skap eller inte förstår vad vi som organisation kan åstadkomma, både ute i det politiska debattfältet och för den enskilde medlemmen.

Har du några förändringar du drömmer om att genomföra (litet eller stort!) i Skap?

En till synes liten grej kanske, men ändå stor: jag drömmer om att återupprätta Skaps stora vårfest. Också känd som ”branschens absolut trevligaste fest”. Det fanns något stort och högtidligt i att få komma till dukat bord med bordsplacering och ett fast program, människor möttes där över åldrar och genrer. Det var inte bara trevligt, det har också gett återverkningar i arbetet för många av oss i form av kontakter och samarbeten.

Vad har du för planer med ditt eget komponerande/musicerande under närmaste året?

Jag är snart klar med skrivandet av en ny platta och ska sätta igång med produktionen inom kort. Kommer släppas under 2025, men förhoppningsvis en första singel redan i höst!

Finns det något innehåll (läsning, filmer, poddar etc) som du vill dela med dig av till kollektivet – kan handla om musik, musikskapande eller kultur (eller för all del vad som helst som är nyttigt för musikskapare!)?

Jag gjorde några år på psykologprogrammet för ett antal år sedan när jag var vilse i musiken. Där träffade jag en briljant person, Pär Säthil, som fortfarande är en god vän. Han släppte i höstas en bok om ”psykologi för kreativa” – hur kan man vara en skapande person och samtidigt få vara… lycklig? Den bryter på ett effektivt sätt ned beståndsdelarna kring kreativ ångest och irrationella rädslor, och ger verktyg för att hantera sitt skapande liv. Läs den! ”Det lyckliga geniet – psykologi för kreativa” av Pär Säthil.

Foto: Beata Cervin

Träffa också:

Rebecca Bergcrantz

Lina Nyberg