Påverkansarbete / 150520

Skap välkomnar Marika Lagercrantz som ordförande i KLYS

Skådespelaren och regissören Marika Lagercrantz har utsetts till ordförande för KLYS. Lagercrantz efterträder författaren Mats Söderlund, som varit ordförande i KLYS i två år. Det skriver KLYS i ett pressmeddelande.

Marika Lagerkrantz kommer senast från en tjänst som Sveriges kulturråd i Tyskland vid svenska ambassaden i Berlin.

– Skap har haft ett bra samarbete med Marika som kulturråd i Berlin. Jag ser fram emot att nu fördjupa det samarbetet och att fortsätta driva frågor kring konstnärliga rättigheter som upphovsrätt och yttrandefrihet tillsammans med KLYS, säger Skaps ordförande Alfons Karabuda.

– Jag är stolt över att ha fått förtroendet att leda KLYS och ser fram emot uppdraget. Den enda kulturpolitik värd namnet är den som medverkar till att stödja de nu levande konstnärerna, säger Marika Lagercrantz i KLYS pressmeddelande.

Marika Lagercrantz valdes till ordförande för KLYS under organisationens årsmöte igår kväll, tisdag den 19 maj. Mötet, som leddes av Skaps Alfons Karabuda, diskuterade också frågor kring den pågående EU-reformen av upphovsrätten, förslaget till ny lagstiftning för upphovsrättssällskap och KLYS regionala arbete.