Medlem / 240510

Extrastämma: nominera till styrelse och valberedning senast 16 maj

Har du en tydlig vision om riktning för Skaps framtida verksamhet, användbara nätverk, sylvassa åsikter eller en stark känsla för hur musikindustrin bör utvecklas och välformulerade uppfattningar om varför just upphovspersonerna bör stå i centrum för alla diskussioner om musikens villkor? Då ska du kandidera till Skaps styrelse!

Nu tar valberedningen emot nomineringar till kommande extrastämma då vakanta platser i både styrelse och valberedning ska tillsättas eftersom ledamöter har valt att avgå med omedelbar verkan. Du kan välja att nominera dig själv eller en annan medlem. Vi vill särskilt uppmuntra kvinnor, icke-binära och medlemmar med olika bakgrunder och perspektiv att söka. Idag består styrelsen av fem män och en kvinna.

Vänta inte med din nominering. Intervjuer sker löpande. Valberedningen behöver ha tiden på sin sida för att gå i mål med en extrainsatt medlemsstämma innan midsommar. Kallelse med mer information om extrastämman kommer att skickas till alla röstberättigade medlemmar.

Hur det går till:

  1. Nominera dig själv eller en annan medlem senast 16 maj.
  2. Den nominerade får ett mail och kan välja att acceptera nomineringen eller inte. Svara senast 16 maj.
  3. Kandidater som accepterar nomineringen får enkätfrågor som ska besvaras för att gå vidare i processen. Svara på frågorna senast 18 maj.

Läs mer och skicka in din nominering senast 16 maj här!

OBS! Om du var nominerad inför den ordinarie årsstämman tidigare i mars, och vill kandidera igen behöver du skicka in din nominering på nytt.

Valberedningen består av Matilda Bådagård, Christian Jonson och Dan Bornemark (sammankallande).