Styrelse / 240327

Ny i styrelsen: Jean-Paul Wall

Skap har en ny styrelseledamot och vi vill förstås presentera honom och ställa ett par frågor! Träffa Jean-Paul Wall!

Vad tycker du är det viktigaste för Skap att arbeta med för att hjälpa våra medlemmar?
Ända sedan vinylen har jag drömt om ett rättvist och jämlikt ekosystem där alla medlemmar och all musik får samma chans.

Vilken typ av påverkansarbete eller frågor brinner du mest för?
Det kommer alltid nya bolag, ny teknik och nya affärsstrategier som utmanar våra system. Bolag som påstår att dom står för det nya när dom egentligen står för det gamla. Alltså det gamla när vi inte hade upphovsrätt t.ex. Vi behöver förklara varför upphovsrätten och dom medel den producerar är en viktig del av demokratin och hur den fungerar som en trampolin för kultur som berör många. Som exempel finns det bolag som tar betalt för att dom levererar all musik från hela världen, men dom betalar inte för all musik från hela världen.

Har du några förändringar du drömmer om att genomföra (litet eller stort!) i Skap?
För att ta Skap vidare behöver vi engagera fler medlemmar från fler läger, musikstilar, åldrar, bakgrund och kön. Vi behöver bredda oss och inkludera fler. Hur får vi fler att driva sina frågor? Hur får vi fler att känna att Skap är deras plattform?

Vad har du för planer med ditt eget komponerande/musicerande under närmaste året?
Jag har ett antal internationella projekt på gång som är under utveckling. Gamla kontakter och numera vänner där musiken har blivit en del av historien, finansieringen och resan.

Finns det något innehåll (läsning, filmer, poddar etc) som du vill dela med dig av till kollektivet – kan handla om musik, musikskapande eller kultur (eller för all del vad som helst som är nyttigt för musikskapare!)?
”The kid stays in the picture” en dokumentär om Robert Evans liv och resa i Hollywood.

Foto: Jasmin Storch