Evenemang / 231208

Irya Gmeyner och Martin Hederos nominerade till 2024 års filmmusikpris Harpa Award

Irya Gmeyner och Martin Hederos är nominerade till det nordiska HARPA-priset för sin musik till andra säsongen av Tunna blå linjen. Den svenska juryn med representanter från Skap och Fst har utsett årets bidrag med motiveringen:

With an almost iconic theme, the music takes us directly into the social and emotional environment of the series, where we follow Malmö police officers in their work, private lives, and relationships. Marked by sensitivity and humanity, the music portrays ethical dilemmas and dramatic scenes with a contemporary and inviting interface, demonstrating skill in craftsmanship and composition. Throughout the series, the music accompanies the visuals without smoothing over or simplifying, managing to maintain the complexity of challenging issues in its simplicity.

Läs mer om Irya och Martin här!

Läs den spännande intervjun med de två kompositörerna bakom musiken i succén i DN från 2022.

Vem av de nordiska kompositörerna som tar hem statyetten denna gång avgörs under Nordic Film Music Days (NFMD) i Berlin 16-18 februari 2024.

Hela programmet kommer att presenteras i januari 2024 och alla evenemang kommer att vara kostnadsfria, men här är en sneak peek på vad du kan förvänta dig:

Fredag ​​16 februari
För första gången någonsin arrangerar vi ett evenemang under Berlinalen och The European Film Market för att ge dig ett spännande seminarium och en chans att mingla med producenter och regissörer. Håll ögonen öppna för mer information.

Vi introducerar även Baltic Nights, ett samarbete med tre stora filmfestivaler från Estland, Litauen och Lettland.

Lördag 17 februari
Som alltid kommer lördagen att spenderas på nordiska ambassaderna och dagen kommer att fyllas med en mängd olika seminarier och en chans att nätverka med andra kompositörer.

Vinnaren av det prestigefyllda HARPA Nordic Film Composers Award 2024 tillkännages lördag kväll, följt av ett firande på de nordiska ambassaderna och som alltid är alla kompositörer bjudna tillbaka till hotellet efteråt för lite pizza och sushi.

Söndag 18 februari
På söndag visas de nominerade filmerna och serierna. Missa inte!

Läs mer på nordicfilmmusicdays.com

Foto: Beatrice Lundborg