The Node / 230817

Öppet!

I tisdags (den 15 augusti 2023) öppnade äntligen The Node för besökare på sin minst sagt centrala adress mitt på Sergels Torg i Stockholm. Här trängs musikstudior, replokaler och arbetsplatser med mötesrum, restaurang och livescen – och eftersom Skap är initiativtagare och delägare är Skapmedlemmarnas rabatter kraftiga, förstås.

I nästan åtta år har Skap med fantastiska partners kämpat för att musikskaparna ska få ett nytt hem i centrala Stockholm. Efter eoner av möten med fastighetsutvecklare, politiker, tjänstemän och beslutsfattare på alla nivåer – och en pandemi som ställde till med extra förseningar – är nu äntligen The Node officiellt öppet. Skap, DN, SvD, SVT, Stockholm Stad och många fler rapporterade redan i höstas om satsningen på The Node, så bakgrunden är nog klar för de flesta Skapmedlemmar, men för att repetera: 2400 kvadratmeter i tre plan under fontänen och ”Obelisken” på Sergels Torg är nu äntligen invigt! Redan idag kan musikskapare boka studior och replokaler och hösten kommer fler och fler rum färdigställas, bland annat en stor sal för stora repetioner och en Dolby Amtos-studio – och under 2024 öppnar det nedersta våningsplanet. Planen är att The Node först ska få en god uppfattning om vad musikskaparna själva efterfrågar mest och tillgodose dessa behov. För att vara med att påverka, maila oss på info@skap.se så kommer vi förmedla dina viktiga åsikter till rätt personer på The Node, med emfas. Skaps medlemmar kommer att vara den viktigaste fokusgruppen för hur denna plats utformas, och vi hoppas att så många som möjligt har tid att besöka, nyttja och på olika sätt utforska dessa lokaler!

Läs, se och lyssna även på nya reportage från SVT, Musikindustrin och Mitti!

Detaljerna kring Skapmedlemmars rabatter håller på att tas fram och kommer att informeras om löpande i veckobreven samt publiceras på vår The Node-sida här på skap.se

Jeanette von Arnold, vd The Node med Skaps Alfons Karabuda och Anders Wollbeck (som även är ordförande i The Node)
Anders Wollbeck i samtal om musik för (och från) världens alla hörn med Jesper Thorsson från Export Music Sweden och Skaps Ayesha Quraishi
Peter Kvint och Grant kompas av Skaps Emanuel Olsson live
Lilla Namo
Anna Arco
Anders Hansson