Styrelse / 230330

Ny i styrelsen: Pär Frid

Skap har tre nya styrelseledamöter, och vi vill förstås presentera dem och ställa ett par frågor! Träffa Pär Frid!

Vad tycker du är det viktigaste för Skap att arbeta med för att hjälpa våra medlemmar?
Upphovsrättsfrågor kopplade till en sund arbetsmarknad tycker jag för närvarande ska vara en av Skaps prioriterade arbetsområden. Nu när den nya upphovsrättslagstiftningen är på plats har upphovspersonerna fått en bättre förhandlingsposition. Samtidigt måste vi som kompositörer förstå vad det innebär i praktiken när vi skriver och förhandlar sundare avtal. Jag tror på en roligare framtid även för våra uppdragsgivare.

Vilken typ av påverkansarbete eller frågor brinner du mest för?
Upphovsrättsfrågor. Men egentligen brinner jag mest för musikaliska frågeställningar. Musiken är väldigt viktig i en människas liv.

Vad har du för planer med ditt eget komponerande/musicerande under närmaste året?
För närvarande arbetar jag med musiken till en TV-serie tillsammans med min bror (Karl Frid, reds. anm.). Vi är även tillfrågade att skriva musiken till fler dramaprojekt under kommande året, vilket är superkul! Jag ser även fram emot att äntligen få spela in mitt nya orkesterverk tillsammans med dirigenten Christian Karlsen och London Philharmonic Orchestra.

Har du några förändringar du drömmer om att genomföra (litet eller stort!) i Skap?
Jag ser fram emot att sätta mig in i Skaps pågående styrelsearbete. En stark dröm och önskan är att rättighetshavarföreningarna i Stimsfären; FST, Skap och Musikförläggarna ska komma varandra närmare. Tillsammans kan vi vitalisera STIM.

Finns det något innehåll (läsning, filmer, poddar etc) som du vill dela med dig av till kollektivet – kan handla om musik, musikskapande eller kultur (eller för all del vad som helst som är nyttigt för musikskapare!)?
Boken On Bullshit av Harry G. Frankfurt tycker jag alla borde läsa. Här ställer Göran Rosenberg den boken i relief mot AI’s intåg i våra liv.

Träffa också:

Anna Berglund

Karin Beckérus