Stipendier och priser / 220927

Johan Söderqvist tilldelas 2022 års Camille Award!

Tisdag 27 september delades årets europeiska filmmusikpris The Camille Awards ut under en ceremoni på Hrvatski Dom Split, Kroatien och vi är stolta över att nu förmedla att vår medlem Johan Söderqvist tilldelades detta för sin musik till Utvandrarna.

Johan Söderqvist kommenterar: 
”Att få skriva musiken till Utvandrarna har varit lite av ett drömprojekt för mig, jag har älskat böckerna ända sen jag läste dom i skolan. När jag nu läste om dem inför denna film så slog det mig med vilken energi och nästan raseri Wilhelm Moberg berättar sin historia om ett Sverige som var så drabbat av fattigdom, svält och religiöst förtryck. Att nu ha blivit tilldelad det Europeiska filmmusikpriset Camille för just det HÄR projektet känns helt fantastiskt!”

The Camille Awards stiftades 2014 av ECSA på initiativ av organisationens vice ordförande Bernard Grimaldi och delas ut till ”kompositörer av exceptionell musik för film och audio-visuella medier”.

Skaps ordförande Alfons Karabuda kommenterar det fina priset:
”Jag känner glädje och stolthet över att Johan Söderqvist på detta sätt premieras som en av Europas stora filmmusikkompositörer. Det är också ett bevis för det sanna filmmusikhantverk han och professionella musikdramatiker bidrar till när de lyfter inte bara musiken i sig själv utan hela film, tv, spelsektorn. Johan är en mästare på att hitta filmens kärna och förmedla den i toner. Stort grattis!”