Evenemang / 220701

Fokus på filmmusik under Filmfest Sundsvall

Den 29 september arrangeras en heldag kring filmmusikkomposition under Filmfest Sundsvall (28 sep–2 okt) i nära samarbete med Skap. Missa inte masterclasses, seminarier, konsert och hela 50 exklusiva festivalfilmer!

Hela programmet presenteras efter sommaren, men vi kan redan nu avslöja att av de 5-6 seminariepunkter är en masterclass med brittiska Camille Awards-nominerade Nainita Desai (The Reason I Jump14 Peaks) som kommer till Sundsvall, modererad av Åre-baserade kompositören Sofia Hallgren (GABI – mellan åren 8 och 13). En annan höjdpunkt är en masterclass med festivalens hedersgäst, Sundsvallsbördige Uno Helmersson (FlyktOlegs barndomBron) – och allt avrundas med en konsert på kvällen. Fler medverkande tillkommer.

Erbjudande till Skapmedlemmar

På plats på Bio Drakstaden i Sundsvall: Om man som Skapmedlem vill besöka evenemanget 29 september bjuder festivalen på 1-2 hotellnätter, ackreditering samt inbjudan till festivalinvigningen 28 september (film, middag, konsert med Lars Bygdén). Begränsat antal hotellnätter – först till kvarn! 
Anmälan: I medlemsbrevet 1 juli har du fått information om hur du anmäler dig, eller kontakta kansliet på info@skap.se

Online: Skapmedlemmar som vill se seminarierna online får halva priset på en Industry Accreditation Plus – som förutom de streamade seminarierna ger tillgång till runt 50 exklusiva festivalfilmer från hela världen under 12 dagar (28 sep–9 okt). Bl.a. prisade dokumentären The Conductor om banbrytande dirigenten Marin Alsop. Skappris: 225 kronor (ord. pris: 450 kronor).
Anmälan: Gå till www.filmfestsundsvall.se , välj Bransch i menyn och sedan Ackreditering, eller klicka direkt här! När du köper din Industry Accreditation Plus når du rabatten genom att skriva i koden du har fått i medlemsbrevet 1 juli, eller kontakta kansliet.

Filmfest Sundsvall äger rum för femte gången och visar runt 120 färska filmer från hela världen: långfilmer, kortfilmer och dokumentärer. Programmet sätts just nu men bland annat visas hypeade Look at Me: XXXTentacion av Sabaah Folayan, Working Class Heroes av Milos Pusic och Sirens av Rita Baghdadi. Filmfest Sundsvall arrangeras av Film Västernorrland.