Stipendier och priser / 220623

Två (!) Skapmedlemmar vidare mot att vinna Camille Awards

ECSA har äntligen annonserat vilka nio kompositörer – från hela Europa – som går vidare i nomineringen till det prestigefulla filmmusikpriset Camille Awards och det är med glädje vi kan berätta att inte bara en, utan två, av de nominerade är från Sverige och Skapmedlemmar.

Vi säger stort grattis till Lisa Nordström (Children of the Enemy) som nominerats till Best Score for a Feature Documentary och till Johan Söderqvist (Utvandrarna) som nominerats till Best Film Score. Vi träffade Lisa och Johan för att prata mer om musiken och hur skapandet av den gick till.

Läs intervjun med Lisa Nordström här!

Läs intervjun med Johan Söderqvist här!

Vilka som slutligen vinner Camille Awards får vi veta under ceremonin 27 september i Split, Kroatien.

Här kan du läsa mer om priset och alla nominerade.