Styrelse / 220331

Hej Namo Marouf, ny(gammal) styrelseledamot!

Efter ett kort inhopp som styrelseledamot 2017-2019 är Namo ”Lilla Namo” Marouf tillbaka! Välkommen!

Vad tycker du är det viktigaste för Skap att arbeta med efter pandemin för att hjälpa våra medlemmar återgå till (förhållandevis) normala omständigheter?
”Lyssna in och få förståelse för hur det har påverkad olika Skapare. Det är extremt viktigt för att i sin tur förstå sårbarheten kontra robustheten hos alla olika skapare. Vilka grupper/individer drabbas värst? Hur kan Skap vara stöd för dessa och på vilket sätt? För de som påverkats ekonomiskt är det viktigt att kommande period inte blir ytterligare en där skapare ska behöva acceptera exempelvis låga gager – och att hjälpa till att fokusera på upphovsrättsfrågan när skaparna själva måste fokusera på att bygga upp sig själva igen, förstås.”

Vilken typ av påverkansarbete brinner du mest för?
”Kunskapen om hur skapare ska navigera i den stora ocean som musikbranschen är. Hur får unga själar som inte har stöd omkring sig hjälpa av oss som organisation. Jag brinner särskilt för att hjälpa unga på olika sätt att känna sig trygga i sin roll som skapare – dels regelverk och branschens koder men även hur man som ung kvinna kan verka utan att ursäkta sig! Maktrelationerna i musikvärlden är många och efter några år i branschen så lär man sig vad som är upp och ner, vänster och höger. Att föra vidare den kunskapen är extremt viktigt för mig.”

Vad har du för planer med ditt eget komponerande/musicerande under närmaste året?
”Det vet bara universum och min kreativitet.”

Har du några förändringar du drömmer om att genomföra (litet eller stort!) i Skap?
”Tänk om upphovsrätt och allt kopplat till det var mer lättförståeligt – det vill jag jobba med! Att det inte är enkelt att förstå för alla är ett strukturellt problem som förstärker klyftor.” 

Finns det något innehåll (läsning, filmer, poddar etc) som du vill dela med dig av till kollektivet – kan handla om musik, musikskapande eller kultur (eller för all del vad som helst som är nyttigt för musikskapare!)?
”Jag är för tillfället kär i en producent vid namn Disco Misr från Egypten som gör modern arabisk musik tillsammans med grymma arabiska artister. Särskilt en låt tillsammans med Wegz som heter Keify Keda!”