Evenemang / 220121

Nordic Film Music Days 2022

Lördagen den 12:e februari gick årets Nordic Film Music Days av stapeln digitalt. Det var en eftermiddag fylld med paneler, workshops och möjligheter att möta nordiska kompositörer, lyssna på deras musik och lära dig mer om hantverket bakom filmmusikskapandet. Vi fick också veta vem som kammar hem det nordiska filmmusikpriset HARPA!

Vi har samlat våra moderatorer, paneldeltagare och HARPA-nominerade kompositörer på Nordiska Ambassaden i Berlin för att livestreama årets event under temat ”Creating Scores”. Seminarierna är på engelska och arrangeras av Skap i samarbete med våra nordiska systerorganisationer.

Anmäl dig här för att få länk till seminarierna!

LÖRDAG 12 FEBRUARI
(hela programmet här!)

12.00-14.00
PRESENTATION & TALK. Creating the score = creating the film. Meet the nominated composers and hear about the early collaboration between composer and director. Johan Testad (SV), Jonas Struck (DK), Sanna Salmenkallio (FI),Tóti Guðnason (IS), Erik Ljunggren (NO). Moderator: Halfdan E (DK)

Ta en titt på alla de nominerade kompositörerna här! Anmäl dig till exklusiv filmvisning, mer information längre ner.
Och här kan du läsa en intervju med Sverigenominerade Johan Testad för sin musik i Björnstad.

14.00-14.30
DIY & PRESENTATION. Soundtracks, their importance as a calling card for composers and how to prepare and release them. Jesper Hansen (DK), Mikael Carlsson (SE)

14.45-15.15
DIY & PRESENTATION. Agreements & the work flow in productions. As a composer for film and television one will come across all kinds of legal and practical obstacles. Some of which could be seen as opportunities if they are approached in the right way. In this conversation with Ida-Lee Brandel (SE), music supervisor and sync manager, renowned composer Jean-Paul Wall (SE) talks about the workflow of a composer, both from a creative and a contractual agreement stand point. We will go through an overview of the work flow of productions to determine what contractual agreements that might be needed and what to think of when it comes to using music that are sourced elsewhere.

15.30-16.00
PRESENTATION & TALK. New legislation = new opportunities. During 2019 the EU adopted a new copyright directive and now we are facing the implementation of Articles 18-23. In this conversation Koda’s senior legal advisor, Kaspar Lindhardt (DK) and chairman of Skap Alfons Karabuda (SE) will take os through the copyright directive and its implecations for Nordic composers. 

19.00-20.00
HARPA AWARD SHOW. Where we will reveal the 12th winner of Nordic Film Composers Award HARPA. Hosts Haldan E (DK) and Kaisa Rönkkö (FI) with last years winner Flemming Nordkrog. 
Watch the Award show on www.nordicfilmmusicdays.com


FILMVISNING SÖNDAG 13 FEBRUARI

Vi har glädjen att meddela att vi kan erbjuda en exklusiv kostnadsfri visning av de nominerade filmerna och serierna som introduceras av kompositörerna själva – missa inte det!

Anmäl dig här för att få exklusiva visningslänkar!

09:45 – 12:00 VORES MAND I AMERIKA / THE GOOD TRAITOR
Kompositör Jonas Struck (DK)

12:15 – 14:15 AALTO
Kompositör Sanna Salmenkallio (FIN)

15:00 – 17:00 LAMB
Kompositör Tóti Guðnason (IS)

17:15 – 19:30 GRITT
Kompositör Erik Ljunggren (NO)

19.45 – 21:00 BJÖRNSTAD / BEARTOWN  
Kompositör Johan Testad (SE)