Stipendier och priser / 210623

10 TAUBESTIPENDIER!

Skap gav i år kommittén för Taubestipendiet möjlighet att dela ut hela tio stipendier till musikskapare som alla anses följa sina egna vägar med en gemensam nämnare: att de liksom Evert Taube vågar vara både nyskapare och rebeller – med andra ord helt i Taubes anda!

Skaps pris- och stipendieansvarige Johan Hammarbäck kommenterar årets ansökningar så här: ”​Vi är glada att vi har möjlighet att dela ut hela tio Taubestipendier i år. Rekordmånga ansökningar av hög kvalitet visar förstås att intresset för Taube är fortsatt stort men också att behovet av stöd är trängande för många. Årets stipendiater visar vilken otrolig bredd och kreativitet vi har i svenskt musikliv och vi är stolta att få lyfta fram just dessa tio kreatörer.”

Skap vill rikta ett stort grattis till följande stipendiater (i bokstavs- och bildordning) som samtliga får 40 000 kr ur Skaps egna stipendiefond till Evert Taubes minne!

Daniel Adams-Ray
Tina Ahlin
Anna Ahnlund
Thomas Andersson Wij
Sousou Cissoko
Lars Demian
Åsa Jinder
Per ”Plura” Jonsson
Sarah Riedel
Päyam Tabatabayi

FOTOGRAFER:
Daniel Adams-Ray: Dennis Wernersson
Anna Ahnlund: Anthony Tian
Sousou Cissoko: Jenny Baumgartner
Plura: Sara Mac Key
Sarah Riedel: Ida Borg
Payam Tabatabayi: Melodi
Tomas Andersson Wij: Byrmo Carolina
Lars Demian: Baldur Bragason
Åsa Jinder: Anna Alverhag
Tina Ahlin: Anton Olin
Vill du credda ett foto, maila info@skap.se