Utbildning / 210609

Sök till camp för kvinnliga låtskrivare i Köpenhamn!

På We Make Music samlas 12 kvinnliga musikskapare från hela Skandinavien för att tillsammans skapa ny musik i Köpenhamn den 20-25 september 2021. Skaps systerförening i Danmark, DJBFA anordnar i samarbete med Girls Are Awesome, ett låtskrivarcamp – We Make Music –  med 12 kvinnliga låtskrivare och producenter från våra grannländer. I Copenhagen Studio kommer deltagarna under 5 dagar skriva låtar till några av nordens mest spännande artister. 

Som deltagare kommer du får möjlighet att nätverka med andra kvinnliga musikskapare över landsgränserna. Varje dag besöks studion av en artist som deltagarna skall skriva till. Så det finns en god möjlighet att musiken som skrivs på campet kommer släppas. 

Campet anordnas i samarbete med kommunikationsbyrån Girls Are Awesome som specialiserar sig på projekt som främjar jämställdhet. De kommer bevaka och rapportera från campet och lyfta fram deltagarna i sina kanaler. 

Projektledare för campet är den danska låtskrivaren och sångerskan Astrid Cordes. Campet sträcker sig från måndag till lördag. De tolv deltagarna delas upp i tre grupper där en är producent, en låtksrivare och en topliner. Projektledaren sätter samman olika grupper varje dag. Studion är öppen dygnet runt så det finnns möjlighet att jobba hur mycket man vill om man har lust. Astrid Cordes kommer vara tillgänglig under hela campet. 

Du skall medtaga egen laptop, instrument eller annat du behöver för att arbeta. I veckorna innan campet kommer du bli kallad till ett informationsmöte online – omkostnaderna täcks av Skap och de nordiska systerföreningarna.

Eventuella begräsningar på grund av covid 19: Man skall vara beredd på att ta ett coronatest innan vistelsen. Vi följer myndigheternas riktlinjer. 

I ansökan önskar vi följande: 

1: En kort ansökan om varför just du skall medverka. 

2: Ett kort cv

3: Länkar till minst 3 låtar du skrivit. Du får gärna beskriva vad du bidragit med i respektive låt. 

Du skickar in din ansökan till info@skap.se och sista ansökningsdag är 20 juni!

Foto: Julie Montauk