Evenemang / 210520

Skap delar ut ett nytt pris i samarbete med Den Feministiska Musikbranschfesten

Skap är för andra året stolt samarbetspart och sponsor till Den Feministiska Musikbranschfesten som går av stapeln 23 maj, denna gång i digital form. Den Feministiska Musikbranschfesten bjuder in yrkesverksamma kvinnor och transpersoner från hela musikindustrin och har som syfte att vara en trygg och festlig plats för uppmuntran, pepp och förutsättningslöst nätverkande.

Kvällens galaprogram kommer bjuda på både artistframträdanden och intervjuer med intressanta branschpersoner. Priset för ”Årets Feministiska Musikbranschgärning” delas ut till en organisation eller initiativ som gjort avtryck och påverkat branschen i en feministisk riktning.

En nyhet inför årets gala är att ytterligare ett pris kommer delas ut.

Priset går under namnet Skaps och DFMFs producentpris och består, i likhet med Skaps egna priser, av en prissumma på 40 000 kronor. Vinnaren har tagits fram av en priskommitté bestående av yrkesverksamma producenter och musikskapare och offentliggörs under den digitala galan 23 maj. 

”Det är fantastiskt roligt att vi får möjlighet att dela ut det här priset på årets gala”, säger Den Feministiska Musikbranschfestens grundare Sabina Wärme. ”Producentyrket ligger mig varmt om hjärtat och att kunna uppmärksamma den viktiga rollen genom det här priset känns så rätt.”

Den Feministiska Musikbranschfesten arrangeras med stöd av Skap, Musikförläggarna, Musikerförbundet och Studiefrämjandet.

På bild är Sabina Wärme under galan 2020. Foto: Sofia Aedo Zahou.