Utbildning / 200909

Skaps utbildningar

Skap satsar just nu offensivt på utbildningar inom upphovsrätt, produktionsteknik, avtal och allt annat som kan vara av nytta för att främja musikskapares karriärer. Vi bevakar därför Sveriges existerande och nya utbildningar och undersöker löpande vad kollektivet önskar sig. Vill du rekommendera en utbildare, kurs eller dylikt – e-maila oss gärna på info@skap.se!

Workshops, lounger och samarbeten

Vi genomför löpande workshops av olika slag, oftast kring produktionsteknik och annat nyttigt som får medverkande att fungera bättre i sin studio. Vi arrangerar även lounger (under hösten 2020 framför allt digitala) som ibland tar formen av seminarium eller föreläsning men alltid innehåller ett stort mått av kunskapsutbyte i form av öppna diskussioner kring ett givet ämne – bland med en inbjuden expert. I dessa deltar både engagerade medlemmar, styrelse och kansli som vill diskuterar aktualiteter. Tidigare genomförda evenemang hittar du längst ner på sidan, och här utannonseras de kommande:

18 november 2020: Digital Orkestrering

Med en investering på några tusenlappar kan man idag fejka allt ifrån en stråkkvartett till en gigantisk symfoniorkester. Men blir resultatet alltid som man tänkt sig? Det krävs rätt mycket kunskap för att lära sig skapa orkestreringar som verkligen passar poplåten, dataspelet eller filmen. I den här workshopen av Skap Producers Group kommer vi att tala om ljudbibliotek, orkestrering och mixning. Medverkande är Oscar Fogelström och Alice Petz som vet allt om hur man programmerar stråkar som får tårarna att rulla och brass som får rummet att skaka. Dom kommer att spela upp exempel, komma med tips och svara på frågor. Workshopen hålls via Zoom onsdagen 18 november 15.30 till 17.00. Anmäl dig på info@skap.se – välkommen!

Om aggregatorer (datum tba)

Gång på gång får vi på Skap frågor kring aggregatorer och hur man använder dessa på ett effektivt sätt för att planera och nå ut med sin musik. Nu är det dags att reda ut begreppen! Anmäl dig till info@skap.se

Skap samarbetar med Transit Kulturinkubator som till vardags håller till på Konstfack där erbjuder inkubatorplatser åt kulturskapare från alla discipliner. De är experter på kreativ process och att skapa en hållbar affär kring sitt konstnärsskap utan att göra avkall på kvalitet och integritet. För Skaps räkning håller Transit i både digitala och fysiska workshops om process, metodik, stipendium och hur du som musikskapare bör arbeta för att skapa långsiktigt hållbar ekonomi utan att göra avkall på kreativitet och konstnärlig ambition. 

Här hittar du ett samtal – en slags avsiktsförklaring – med Sara Lönnroth, verksamhetsledare, samt Peter Gahnström, projektledare från Transit och Mathias Strömberg, kommunikationschef hos Skap.

Läs mer om Skaps samarbete med Transit

Din Musikbusiness initierades av journalisten Ametist Azordegan och Skaps jurist Andreas Wendén och är ett evenemang som gått av stapeln årligen sen 2013. I april 2021 kommer det att växa sig ännu större då vi introducerar Din Musikbusiness Summit – en heldagsevent med workshops, seminarier och festligheter på fantastiska Färgfabriken i Liljeholmen.

Läs mer om Din Musikbusiness här eller gå till hemsidan direkt och anmäl dig till nyhetsbrev och ta igen det du missat. Din Musikbusiness är även väldigt aktivt på framför allt Instagram där du som musikskapare får väldigt mycket matnyttig information samt ta del av utbildande samtal med Sveriges vassaste musikskapare och -producenter! 

Genomförda utbildningar:

Workshops:

Lounger:

200909: Hur mår barnmusiken?
200930: Hur fungerar Skaps nya streamingportal Strömmen?
201012: Om buy-outs med Charlie Sanders
201019: Ekonomi under coronapandemin
201022: Musikjurik med Andreas ”Popjuristen” Wendén

Transit:

201006–201123: OPm (Organisk Processmetod) i Stockholm och Göteborg
200615: Rita din process

Din musikbussiness:

(Klicka på namnen för att se intervjuerna på Vimeo)

2019: Silvana ImamAstma & Rocwell
2018: Rebecca & FionaPato Pooh och Kristian Riffo
2017: Matte CalisteBabak AzarmiMin Stora Sorg
2015: Oskar LinnrosSarah Dawn FinerVic VemTitiyo
2014: PetterSupreme
2013: Amir ChamdinSalla Salazar