Evenemang / 200904

Skaplounger 2020

Vi fortsätter med de uppskattade loungerna där medlemmar bjuds in att samtala med varandra, oss på kansliet och inbjudna expertgäster. Här är ett utdrag av de lounger vi planerar. Alla lounger sker via Zoom.

HUR MÅR BARNMUSIKEN?
Onsdag 9 september kl. 16-17
Anmäl dig senast 7 september till johan.hammarback@skap.se
I samband med att Grammis tog bort kategorin för bästa barnalbum, väcktes en diskussion om barnmusikens status i svenskt musikliv. För att kunna driva villkoren för barnmusiken framåt vill vi först göra en diagnos för att se hur det ligger till, hur barnmusiken mår. Om du arbetar med barnmusik är du varmt välkommen att delta i Skaps medlemslounge där du får möjlighet att dela erfarenheter med dina kollegor och komma med egna inspel till Skaps fortsatta arbete.

HUR FUNGERAR STRÖMMEN (SKAPS STREAMINGPORTAL)?
Onsdag 30 september kl. 16-17
Anmäl dig på info@skap.se
Vi pratar med skaparna av Voyd, som står för tekniken bakom Skaps streamingportal Strömmen och får lära oss mer om hur du som musikskapare kan dra nytta av denna på bästa möjliga sätt.

BUY-OUTS – ETT AMERIKANSKT FENOMEN?
Måndag 12 oktober kl. 16-17
Anmäl dig senast 9 oktober till info@skap.se
Innan du säljer bort dina rättigheter för alltid kanske du ska lyssna på vad Charlie har att säga om saken. Friköpt musik är aktuellare än någonsin. Det är vanligt i USA och nu vill starka krafter att fenomenet ska få starkare fotfäste i Europa. Men vad innebär det för dig? Den 12e oktober kan du träffa Charlie Sanders som är en av världens främsta experter på ämnet och arbetar för bl a Songwriters Guild of America, MCNA, CIAM, National Music Council och National Music Publishers Association. Han är verkligen den typen av jurist du vill ha på din sida i en förhandling. Så missa inte att anmäla dig till SKAPs medlemslounge senast den 9e oktober. Samtalet sker på engelska!

EKONOMI UNDER CORONAPANDEMIN: REGERINGENS NYA BESLUT OCH HUR DE KAN PÅVERKA DIG
Måndag 19 oktober kl. 16-17
Anmäl dig senast 16 oktober till info@skap.se
Regeringen har föreslagit en ny satsning i budgetförslaget som lades fram i mitten av september. Denna satsning riktas speciellt till enskilda näringsidkare (dvs Enskilda firmor), som i tidigare stödpaket inte kunnat ta del av åtgärderna på samma sätt som aktiebolag. Tillsammans med Skaps ekonomiska rådgivare går vi igenom vad de nya förslagen innebär och hur och när de kan sökas och vad som kan sökas av vem.

MUSIKJURIDIK
Torsdag 22 oktober kl. 16-17
Anmäl dig senast 18 oktober till info@skap.se 
”If you do a deal with the devil, don’t complain about the heat”
Vi känner alla till legenden om bluesgeniet Robert Johnson som gjorde en deal med Djävulen vid en korsväg. Han sålde sin själ och fick evig berömmelse. En deal med ett förlag, skivbolag, filmbolag, etc är sällan så dramatisk men konsekvenserna att inte ha koll på det finstilta kan bli ödesdigra. En viktig del av Skaps verksamhet är att erbjuda juridisk hjälp och nu kan du dessutom ställa dina frågor direkt till Andreas ”Pop-juristen” Wendén under Skaps medlemslounge den 22a oktober. Anmäl dig senast 18 oktober till info@skap.se

AGGREGATORER
Datum TBA
Anmäl dig till info@skap.se
Gång på gång får vi på Skap frågor kring aggregatorer och hur man använder dessa på ett effektivt sätt för att planera och nå ut med sin musik. Nu är det dags att reda ut begreppen!