Medlem / 200528

Jämlikt skapande

En undersökning om musikskapares verklighet utifrån ett jämställdhetsperspektiv.

För skaps räkning har Anna Ingler skapat en rapport efter att ha genomfört en undersökning med syfte är att kartlägga medlemmarnas, och andra musikskapares verklighet utifrån ett jämställdhetsperspektiv, genom att synliggöra konkreta exempel på situationer, miljöer och händelser i musikskaparnas vardag som orsakar en diskriminerande arbetsmiljö.

Anna Ingler frilansar i musikbranschen som projektledare och kommunikatör, och är del av flera initiativ för ökad jämställdhet i musikbranschen. Hon var med och startade Upfront Producer Network – ett community av musikproducenter som är kvinnor, icke-binära eller trans. Utöver detta är hon är en del av Keychange som är ett internationellt initiativ för att bland annat få festivaler och musikorganisationer att uppnå 50/50 könsbalans innan 2022. Hon arbetar med Spotifys Equalizer Project, som är ett långsiktigt initiativ för att öka andelen låtskrivare och producenter som är kvinnliga, icke-binära och trans på topplistorna.

Här hittar du onlineversionen av rapporten

Du kan även ladda ner rapporten som en pdf här