Stim / 191122

Hotellkedja vann Stimgitarren

jpwall

Under en ceremoni i onsdags fick Robert Wilhelmsson och Lisa Anderfjärd från hotellkedjan Scandic ta emot årets Stimgitarren som delas ut av Stim som ”en uppskattning till kunder som använder musik på ett genomtänkt sätt i sin verksamhet och som varit noggranna med att musikskaparna ska få ersättning för sitt arbete.”

I februari skrev Skap om Scandic och Skapmedlemmen Jean-Paul Wall som har varit en nyckelfigur i att utveckla Scandics ambitiösa musikstrategi.

”Det är inte ovanligt att en organisation har svårt att koppla rätt kompetens till ett uppdrag. Scandic visar att man är lite steget före genom att inte bara tala om musik och de som skapat den utan istället starta ett samarbete som med musiken värde också bygger sitt eget”, kommenterar Skaps ordförande Alfons Karabuda.

Så grattis Scandic och Jean-Paul Wall säger alla vi på Skap!

Motiveringen till priset lyder:
”Tillsammans med design, inredning och service står musiken för en central del av besöksupplevelsen i Scandics 270 hotell i Sverige, Norden och Europa. Med skräddarsydd komposition välkomnar musiken gästerna och skapar ett naturligt flöde genom hotellets alla små världar, från gym och frukost via lunch och afterwork vidare till restaurang och nattklubb. Energin skiftar under dagen – och musiken med den. Scandic visar med sin seriösa musiksatsning att hotellmusik kan vara så mycket mer än bara något som anas i bakgrunden – den kan transformera rum och sätta stämningar i rörelse. Hotellkedjans målmedvetna och ambitiösa musikstrategi är något som Stim vill uppmärksamma. Tillsammans skapar vi möjligheter för återväxt i svenskt musikliv.”