Medlem / 190927

Nytt avtal om notkopiering

dfnw4duyrn1h2p2cwd3h

Tillsammans med FST, Musikförläggarna och SKL – Sveriges Kommuner och Landsting har Skap äntligen undertecknat ett nytt avtal om kopiering av noter och sångtexter inom den kommunala musik- och kulturskoleverksamheten.

”Efter en lång förhandling och med en ömsesidig respekt för upphovsrätten har vi nu ett avtal som Skap är nöjd med. Vi fortsätter att stödja Kulturskolorna som är en viktig del i näringskedjan som förhoppningsvis resulterar i ännu fler framtida begåvade Skapmedlemmar”, säger Skaps ordförande Alfons Karabuda.

Avtalet, som börjar gälla från och med 1 januari 2020 innebär en uppräkning av ersättningsnivåerna och är harmoniserat med det avtal parterna har med SKL avseende grundskola och gymnasium. Mer detaljer och information om avtalets utformning och effekter kommer inom kort!