Evenemang / 190926

Din musikbusiness 2019 – en succé i vanlig ordning!

I söndags var Skap, Ametist Azordegan och Skaps jurist Andreas ”Popjuristen” Wendén äntligen tillbaka på Debaser Strand för tre timmars ”dopning” för aspirerande och aktiva musikskapare och andra nyfikna. Den i vanliga fall väldigt tillbakadragna men rejält framgångsrika låtskrivar- och producentduon Astma & Rocwell och briljanta Silvana Imam skulle förstås dragit fulla hus alldeles ensamma och med god hjälp av Ametist och Andreas matnyttiga föreläsningar om upphovsrätt och musikbranschens avtal såg de till att Debaser Strand fylldes till bristningsgränsen. 

Eftermiddagens återkommande sägning var en fråga till skivbolagen: ”fråga ett skivbolag (som vill sajna dig) exakt vad det är de kan göra för dig som du inte kan göra för dig själv”, och vi kan bara hålla med. Den samtida musikskaparen kan göra – och tjäna på – mycket själv, något som vi som DIY-älskare på Skap förstås gärna upprepar i tid och otid. 

Inom några dagar kommer samtliga föreläsningar finnas tillgängliga på Skaps Vimeokanal, men nedan följer ett antal bilder från eftermiddagen, plåtade av Oscar Jettman:  

 
Skaps ordförande Alfons Karabuda sparkade av evenemanget med att plugga Skaps medlemskap. Förstås.

Popjuristen och Ametist pratade om upphovsrätt och avtal …

… det pausades för bullar, förstås …

… sen var det dags för Astma & Rocwell …

… och Silvana …

… publiken satt på stolskanterna …

… och allt filmades, förstås! Snart på Skaps Vimeo!