Utbildning / 190405

Skap besökte ljuddesignstudenter på SKH

190405-kmh_skylt

Förra veckan besökte Skaps ordförande Alfons Karabuda Stockholms Konstnärliga Högskola (består av tidigare Dramatiska institutet, Teaterhögskolan, Dans & Cirkus och Operahögskolan) för att berätta om och samtala kring upphovsrätt med avgångsklassen för ljuddesign i scenkonst.


 
”Det är redan utmanande och problematiskt för de som renodlat komponerar musik att veta vad man skall ta betalt för beställningskompositioner till teater. Ligger man i gränslandet av musik och ljuddesign blir det ännu svårare. Något som dessvärre beställare ibland kan utnyttja för att kategorisera så mycket som möjligt som ljuddesign och därmed slippa betala royalty”, förklarade Alfons efter mötet.
 
Samtalet med studenterna i klassen, som alla har musikbakgrund – och en redan är Skapmedlem – kom efter en uppdatering kring EU:s upphovsrättsreform att handla en hel del kring beställningsverksavtal och konkreta tips vid avtalsskrivning.

Läs mer om SKH:s magisterutbildning i ljuddesign här!