Medlem / 190321

Owe Thörnqvist – jubilerar på flera sätt!

owe-thornqvist-10-foto-stewen-quigley

Den 12 mars delades ett av 2019 års Olrogstipendium ut till Owe Thörnqvist vid en hyllningskonsert på ett fullsatt Cirkus i Stockholm, då stiftelsen Ulf Peder Olrogs Minne – där Skap är en av stiftarna – firade hundraårsminnet av Olrogs födelse 1919. Att Owe Thörnqvist dessutom fyllde 90 år på denna Evert Taubes födelsedag den 12 mars – som dessutom firas som Visans Dag i Norden – gjorde att både jubilar, prisnämnd och publik hade åtskilliga anledningar att fira. 


Foto: Stewen Quigley

Thörnqvist inledde sin bana som artist i Uppsala för 72 år sedan, och i SvD beskriver Bo Löfvendahl konserten bland annat så här: ”föreställningen blir något av en existentiell upplevelse där alla epoker är närvarande samtidigt, en sammanfattning av svensk nöjeshistoria.” 

Vi på Skap önskar förstås ett stort grattis på 90 års-dagen!