Stipendier och priser / 190206

Nyskaparstipendiet 2018: LE SINNER

LE SINNER

Malmöbaserade musikskaparen och rapparen Sina Tayefi – LE SINNER – har redan rönt internationell uppmärksamhet med debutsingeln Paris. Nu får han Skaps Nyskaparstipendium.

Sina Tayefi, stort grattis till Nyskaparstipendiet!
   – Tusen tack, vilken ära att bli vald som en av vinnarna! Det gör mig glad och jag är väldigt tacksam. Detta kommer att hjälpa mig mycket och jag kommer se till att skapa bättre musik än jag någonsin gjort med ert stöd och göra er stolta. 

Foto: Jesper Berg

Vad håller du på med just nu?
    – Jag skulle säga att jag hittar mig själv som artist. Jag skapar mer och bättre musik än jag någonsin gjort med varje låt; jag experimenterar och utvecklar mitt sound. Just nu vill jag främst få ut min musik och bygga på min katalog. Först kommer dock min nästa singel, en av mina favoritlåtar jag hittills har skapat,  “0 of You Guys”, den 8:e februari.

Vem skulle du vilja samarbeta med?
    – Det är så många jag vill jobba med. Bland andra Calvin Harris, Swae Lee, The Weeknd, Drake och Travis Scott. Jag är ett stort fan av dem och brinner verkligen för att skapa bra musik. Jag vet att vi hade skapat magi tillsammans. Ge det några år, så kommer de också vara LE SINNER-fans.

Hur kommer du använda stipendiet?
    – Som artist reser jag mycket och jag har inte råd att ta paus från musikskapandet när jag reser. Så jag kommer att köpa en mikrofon, ljudkort och en laptop så att jag kan skapa musik när jag är på resande fot.

Korta fakta Sina Tayefi/LE SINNER
Bor: I Malmö
Jobbar/studerar: Jag satsar på musiken heltid och helhjärtat.
Lyssnade senast på: “Promises” av Rebstar. Min favoritlåt just nu.
Favoritmusikskapare: Travis Scott