Stipendier och priser / 190206

Nyskaparstipendiet 2018: Anna Arco

Anna Arco

Grattis Anna Berglund, aka Anna Arco, som för sin drömska, melodiska, halvmörka musik får Skaps Nyskaparstipendium!  Vad har du på gång?
    – Just nu är min debutskiva Songs within the Spectrum med Anna Arco på mixning. Jag hoppas kunna släppa den innan sommaren. Känns så kul att äntligen få släppa ifrån mig det här materialet och komma ut och spela live igen!

Foto: Privat

I ditt skapande – vad inspireras du av?
    – Den musik jag skriver till Anna Arco är väldigt självbiografisk. Just nu går jag igenom en lång sorgprocess, så alla mina nya låtar handlar om det. Jag jobbar mycket med semantik som metod för komposition, så ord och språk är en stor inspiration! Musikalisk inspiration till den här skivan har varit bland annat Emilie Nicolas, Solange, Little Dragon och Bon Iver.

Hur kommer du använda Nyskaparstipendiet?
    – Jag kommer mastra skivan för dom här stipendiepengarna, så de tar mig ett stort steg närmare en färdig skiva!

Korta fakta Anna Berglund/Anna Arco
Bor: Stockholm
Yrke/studerar: Frilansande musiker, kompositör och skribent
Senaste jag lyssnade på: MHBs – Quasimoto
Drömmer om att samarbeta med: Robyn! Hon är så grymt kompetent och verkar väldigt klok.