Påverkansarbete / 190201

Norden mötte Spotify

spotifycredit2

Förra veckan bjöd vi på Skap in våra nordiska systerorganisationer och till ett möte med Spotify för att prata med dem om hur vi tillsammans ytterligare kan förbättra upphovspersoners inflytande över hur de på Spotify kan synliggöras och förses med verktyg för att bättre hantera och följa sina verk.

Alfons Karabuda är nöjd: ”Det är jättebra att Spotify har satsat på artister genom sin funktion ’Spotify for Artists’, men nu får de inte glömma upphovspersoners plats – först i näringskedjan. Som vi alla vet finns det väldigt ofta fler än de välkända artisterna bakom musiken. Glädjande nog märker vi att det finns ett intresse hos Spotify att fortsätta vårt samarbete som redan har resulterat i bland annat synliggjord credit och andra förstärkningar av upphovsrätten på deras starka och viktiga plattform!”