Medlem / 181207

Ny medlem: Magda Andersson

Vad fick dig att börja skriva musik? 
— Min kärlek till att sjunga lockade mig till börja spela gitarr i tidiga tonåren för att kunna kompa mig själv. När jag väl hade knäckt koden kring hur ackord fungerar fick jag en enorm frihetskänsla i att kunna sjunga vilken låt jag ville – till och med sånt som inte redan fanns. Det var viljan att utforska mitt eget språk i ord och ton, och de gränslösa möjligheterna i vad som går att skapa som fick mig att börja skriva musik.

Varför gick du med i Skap?
— För att kunna ta del av medlemsförmånerna och för att få värdefulla tips och inspiration, samt känslan av att vara sammankopplad med andra i samma bransch. Som bosatt i Umeå kan jag ibland känna mig långt bort från ”där det händer” och att vara med i organisationer som Skap minskar avståndet.

Har du något spännande på gång framöver? 
— Ja! Jag arbetar just nu med låtskrivande till min fjärde soloskiva, det blir ett fullängdsalbum. I januari har jag fått hyra en lägenhet i Paris från Skap och planen är att färdigställa de sista sångerna där innan det är dags för inspelning. Utöver det så turnerar jag ganska intensivt i Sverige och internationellt dels med mitt soloprojekt med textbaserad musik på svenska, och med pirat/folkmusikkollektivet Ye Banished Privateers.