Medlem / 180921

Spotify låter artister själva ladda upp musik

skarmavbild_2018-09-21_kl

Spotify lanserar nu en betaversion av en ny funktion som gör det möjligt för osajnade musikskapare och artister att själva ladda upp sin musik på plattformen. Den som inte har något större skivbolag i ryggen måste idag använda sig av tredjeparts-tjänster, så kallade aggregatorer av olika slag för att få upp sin musik på Spotify, något som plattformen nu vill försöka ändra på. 


Tidningen The Verge skriver om Spotifys nya satsning. Foto: The Verge

Skaps ordförande Alfons Karabuda om satsningen:
– Idén att man som upphovsperson inte ska behöva tillhöra ett stort bolag om man inte vill är självklar för Skap, och därför välkomnar vi det här initiativet från Spotify. Men jag vill samtidigt betona att en deal bara är så bra som det finstilta i avtalet. I slutänden handlar det alltid om en schysst fördelning av intäkterna, säger han. 

Spotifys nya uppladdningsfunktion kommer att finnas på plattformen Spotify for Artists. 

Läs hela artikeln i The Verge här>>