Upphovsrätt / 180910

”Google bekämpar svenska kulturskapare i det fördolda”

skarmavbild_2018-09-10_kl

”Google bekämpar svenska kulturskapare i det fördolda.” Idag publicerar Skap tillsammans med 20 andra kulturorganisationer en debattartikel i SvD. Artikeln handlar om Google och andra IT-jättars massiva lobbying för att förhindra att EU lagstiftar om skydd för kulturskaparnas rättigheter på nätet.

Just nu pågår en strid mellan stora amerikanska IT-företag och europeiska kulturskapare – en strid där några av världens största företag försöker förhindra att EU lagstiftar om skydd för kulturskaparnas rättigheter på nätet. Med hjälp av uppblåsta kampanjer, påhittad propaganda och hot om internets död har amerikanska IT-jättar lobbat bort den, för oss kulturskapare, viktigaste frågan sedan internets intåg och lyckats påverka utfallet i EU-parlamentet.

På onsdag, den 12 september, röstar EU-parlamentet om det nya förslaget.

Läs artikeln i SvD här>>