Påverkansarbete / 180828

”SVT, ni kan bättre än så!”

skarmavbild_2018-08-28_kl

16 augusti skrev Skap tillsammans med 15 musikskapare verksamma inom film och tv en debattartikel där vi kritiserar SVT:s ständiga nonchalerande av vår rätt till credit för musiken vi skapat. Idag 28 augusti publiceras vår slutreplik där vi uppmanar SVT att sluta gömma sig bakom gråzoner i avtal och istället jobba för att stärka vår rätt till erkännande för våra verk. 

Skaps ordförande Alfons Karabuda om kritiken mot SVT: 
– Jag kan förstå att SVT:s instinkt är att försvara sitt beteende, men SVT och public service måste helt enkelt vara bättre än så. Annars hindrar de inte bara upphovspersonernas möjlighet till professionell verksamhet utan de urholkar dessutom sitt eget utbud. Därför är jag glad att våra debattartiklar gett resultat och att vi nu inleder en dialog med SVT med start på måndag, säger han.

Läs Skaps debattartikel från 16 augusti här>>

Läs SVT:s replik här>>

Läs Skaps slutreplik här>>

Lyssna på Sveriges Radios inslag om debattartikeln här>>