Medlem / 180705

Henric Hertzman ny medarbetare på Skap

henric_hertzman_foto_eva_dahlin_stockholms_universitet

Skap har glädjen att välkomna Henric Hertzman som ny administrativ chef. Henric kommer närmast från Stockholms universitet och börjar på Skap 15 augusti.


Foto: Eva Dahlin, Stockholms universitet

Vilka erfarenheter tar du med dig från tidigare jobb till Skap? 
– Ledarskapserfarenhet från stödverksamhet kopplad till en beslutsorganisation med förtroendevalda tar jag framförallt med mig. Jag har lång erfarenhet som tjänsteperson i nämnd- och styrelsearbete. Dessutom tar jag med mig erfarenhet av strategiskt arbete i en stor och komplex organisation. Det finns väldigt tydliga beröringspunkter mellan mitt nuvarande arbete och det som nu tar vid inom Skap, samtidigt som det finns tydliga skillnader. Många sakfrågor är nya för mig; det ser jag som en mycket spännande utmaning.

Vad har du för förväntningar på ditt nya jobb?
– Jag har fått ett mycket gott intryck av organisationen och av kansliet. Jag ser fram emot gott samarbete med nya kollegor och många nya kontakter. Jag hoppas kunna bidra med att bibehålla och vidareutveckla kansliets effektiva administrativa processer. Jag ska göra mitt bästa för att tillsammans med övriga på kansliet utgöra ett så bra stöd till styrelse, ordförande och medlemmar som möjligt, så att organisationen kan fortsätta att utvecklas ytterligare. Överlag ser jag fram emot att få arbeta med och för musikskaparna!

Vilka är de mest spännande utmaningarna för musikskapare de närmaste åren enligt dig?
– För den individuella musikskaparen tror jag balansgången mellan kreativt skapande och entreprenörsskap alltjämt är en utmaning för många. För kollektivet är upphovsrättsfrågorna av helt central betydelse.   

Vilket är ditt personliga förhållande till musik? 
– Jag skulle överdriva om jag påstod att musiken räddade mitt liv, för så dramatiskt var det aldrig. Men faktum är att musik alltid har genomsyrat allt i mitt liv – alla upplevelser, erfarenheter och skeden: att växa upp, att välja att dela livet med någon, att få barn, och allt det andra. Musik är både en stor del av mitt liv och en stor del av min upplevelse av det.

FYRA SNABBA TILL Henric Herztman:
Läser: I sommar läser jag Philip Roths ’Amerikansk pastoral’, Dagens nyheter och olika magasin.
Lyssnar på: Just nu lyssnar jag efter kandidater till ’årets sommarlåt’, som vi i min familj varje år röstar fram framåt augusti. Annars är sommartider nog jazztider för mig. Jag tar med mig lättillgänglig jazz från slutet av 50-talet till landstället som passar sommarvädret, hur det än blir.
Ser på: VM i fotboll pågår. Jag ser så mycket jag hinner och kan. 
Musik jag minns: Jag minns att jag upplevde The Smiths ’What Difference Does It Make’ som både vacker och hotfull första gången jag hörde den. Det var något nytt. Balladerna från skolåren väcker starka minnen, såklart.