Upphovsrätt / 180629

Var med och påverka upphovsrättsreformen!

skarmavbild_2018-06-29_kl

Du kan vara med påverka upphovsrättsreformen genom att göra din röst hörd!

Upphovsrättslagstiftningen i EU är föråldrad och behöver uppdateras. Det är på gång, torsdag femte juli kommer alla ledamöter i Europaparlamentet att rösta om en moderniserad upphovsrättslagstiftning, det är den största upphovsrättsreformen på nästan 20 år. Du kan vara med och påverka genom att göra din röst hörd!

Alla ledamöter i Europaparlamentet har en röst, men det är långt ifrån alla som verkligen förstår hur de här förändringarna skulle påverka dig och andra musikskapare. Det är extremt viktigt att de röstar rätt när det gäller dina rättigheter. 

Upphovsrättsorganisationer i hela Europa har därför tagit fram en hemsida där du på ett enkelt sätt kan kontakta politikerna i Bryssel för att göra din röst hörd och berätta om hur viktigt beslutet är för dig som musikskapare. Lägg en minut på att besöka www.creatorsrightsfight.com och låt politikerna i Bryssel få veta hur du känner inför omröstningen. Missa inte att klicka på flaggan i det högra hörnet så du kommer till rätt version. Dela gärna länken i dina egna sociala kanaler!