Medlem / 180502

Ny medlem: Julia Ringdahl

julia_ringdahl

Lite titt som tätt kikar vi på Skap lite närmare på vad våra medlemmar runt om i världen har på gång. Den här gången säger vi hej och välkommen till en ny medlem: Julia Ringdahl!


Foto: Isabella Ståhl

Julia, vad fick dig att börja skriva musik?
– Jag är uppväxt med musik omkring mig då båda mina föräldrar är musiker och det har alltid varit en stor och viktig del av mig. Att skriva musik kändes som en naturlig fortsättning på mitt musicerande. Sen tycker jag det är ett bra och roligt sätt att möta andra musiker på, även om jag skriver mycket på egen hand också.

Varför gick du med i Skap? 
– För att den här typen av organisationer bidrar till att fler musikskapare kan fortsätta finnas och det känns tryggt att kunna få hjälp med frågor kring rättigheter och så vidare. Dessutom blir jag väldigt inspirerad av att läsa om andra som skriver musik.

Har du något spännande på gång framöver? 
– Ja! Under vintern har jag skrivit ny musik som jag precis har börjat spela in med andra musiker. Den 16:e mars släppte jag ett nytt fullängdsalbum med mitt band Hey Elbow och med det materialet ska vi ut på en ganska lång Europaturné. Innan turnén verkligen sätter igång ska jag åka och spela med artisten Alice Boman i USA. Jag ser fram emot allt otroligt mycket!