Påverkansarbete / 180223

Europas musikskapare står enade mot sexuella trakasserier

img_1063_700px

ECSA, (paraplyorganisationen för Europas musikskapare), står enade i ett gemensamt uttalande mot sexuella trakasserier.


Foto: Skap

Alfons Karabuda, ordförande i Skap och ECSA, är drivande i ECSA:s jämställdhetsgrupp som presenterade uttalandet på ECSA:s årsstämma i veckan.

 – Det är med stor glädje jag ser att Europas musikskapare står enade och sätter ned foten mot sexuella trakasserier genom att ställa sig bakom jämställdhetsgruppens tydliga uttalande, säger Alfons Karabuda. Det är viktigt att det inte stannar vid ett uttalande, men med uttalandet höjer vi ribban och lyfter de goda förebilderna till norm för att fortsätta förbättra för alla Europas kompositörer och låtskrivare, säger han.

Årsstämman var den elfte i ordningen och ägde rum i Bryssel. Skap, genom Alfons Karabuda, ledde mötet med våra kollegor i Europa. Uppropet mot sexuella trakasserier låg högt på agendan tillsammans med den samlade satsningen för upphovsrätt, som alltid är en av ECSAs topprioriteringar.

Läs uttalandet mot sexuella trakasserier här>>
Läs mer om ECSA här>>