Upphovsrätt / 180202

Spotify inför credits för låtskrivare

spotify-credits

Spotify har nu gått ut med den väntande nyheten att de nu kommer att de nu inför credits för låtskrivare och producenter på alla verk publicerade i tjänsten, i ett första skede på desktop versionen av Spotify. 

– Vi som representerar låtskrivarna ser givetvis detta som någonting mycket positivt, säger Skaps ordförande Alfons Karabuda. Efter lång och kontinuerlig dialog med Spotify kring credit är vi nu väldigt glada över detta steg i rätt riktning. Nu ser vi fram emot att plattformar och andra tjänster följer Spotifys exempel, säger han.

Såhär säger Tiffany Kumar, Global Head of Songwriter Relations på Spotify i ett uttalande: 
– Låtskrivare är den bakomliggande kraften bakom musiken vi älskar. Med den nyligen lanserade credit-funktionen strävar vi efter att öka låtskrivaren och producentens synlighet och i sin tur främja nya upptäckter bland samarbetspartners, bransch och fans.