Påverkansarbete / 180201

Alfons Karabuda i brittisk radio om bortglömda kvinnliga kompositörer

skapelsen-liten

I veckan blev Skaps ordförande Alfons Karabuda intervjuad i brittiska radioshowen ”Penny Smith Show”. Intervju handlade om bortglömda kvinnliga kompositörer i samband med BBC:s satsning på just kvinnliga musikskapare och deras icke-plats i historieskrivningen.

 

– Med Skapelsen demokratiserade vi historieskrivningen genom att låta andra ge sin bild av musikhistorien än de som brukar få göra det. BBC:s initiativ är precis som Skapelsen ett försök att uppmuntra alltifrån medier, utbildningar, branschfolk till vanliga lyssnare att börja fundera över hur vi väljer musik och vad som finns bortanför det som vanligtvis lyfts fram, säger Alfons Karabuda.

Klicka på länken så hittar du intervjun 19:48 minuter in 9.30-10.00 partiet>>

Läs mer om Skapelsen här>>