Medlem / 171121

Rättegången mot Skap vårfester över

affe-dag-5

Rättegången mot Skap och föreningens vårfester är nu över, och domen i det principiellt viktiga fallet förväntas 4:e december.


Video: Skap

– Det är lagöverträdelser och uppsåt bortom rimligt tvivel som ska ligga till grund för fällande domar, inte en känsla, misstänkliggöranden, ’kansken’ eller ren avundsjuka. Det stod mycket klart efter gårdagens slutpläderingar, säger Skaps ordförande Alfons Karabuda i en kommentar. 

Föreningen Skap och dess ledning vill rikta ett stort tack till alla som visat sitt stöd genom hela processen. 

– Jag och Skaps ledning vill återigen rikta ett stort tack till alla som troget stått bakom både Skap och mig genom hela denna rättsprocess. Det förtroende som visats både mig och föreningen genom såväl återval, uppmuntrande ord och blommor, har betytt oerhört mycket, säger Alfons Karabuda.

Skap inväntar nu en friande dom och att återgå till att verka för den svenska musiken. Föreningen ser fram emot att även i framtiden kunna bjuda in till möten och sammankomster för att lyfta musikskaparnas villkor, något som Skap ser som en avgörande del av sitt uppdrag.

Läs hela Alfons Karabudas summering av rättegången i hans blogg här>>

Se intervju med Alfons Karabuda och advokat Conny Cedermark här>>