Utbildning / 171027

Skap träffar 700 lärare på kulturskolans dag

marit_bergman_och_kulturskolan_foto_kjell_holmstrand

Musikskapande i kulturskolan är en prioriterad satsning för Skap . Som en del i satsningen har Skap tagit fram undervisningsmaterial för unga låtskrivare med musikskaparen Marit Bergman och Kulturskolerådet. På måndag 30 oktober deltar även Skap på ”Kulturskolans dag”, då ca 700 lärare från kulturskolor i Stockholms län är på plats.


Musikskaparen Marit Bergman på besök i Kulturskolan. Foto: Skap 

– Hur man än vrider och vänder på prioriteringarna kan Kulturskolan aldrig komma nog högt. Det är genom den som vi möjliggör för en ny generation musikskapare. Kulturskolan har en avgörande roll i ett ekosystem som kan få en ung musikentusiast att växa till en professionell låtskrivare eller kanske en riktigt bra musikpedagog, säger Skaps ordförande Alfons Karabuda.

Under Kulturskolans dag kommer musikskaparna/Skapmedlemmarna Magnus Funemyr och Cecilia Nordlund hålla workshops om mekanismerna bakom att skapa en hit för den japanska marknaden och lära ut hur man dansar fram en hitlåt på fem minuter.

Undervisningsmaterialet ”Unga låtskrivare” har Skap och Kulturskolerådet, tillsammans med musikskaparen Marit Bergman tagit fram till lärare i kulturskolan. Det innehåller inspiration och tips på hur man som lärare i kulturskolan kan inspirera och motivera unga att skapa musik.

Materialet finns att ladda ner här>>