Påverkansarbete / 170922

Valupptakt med kulturskaparnas intressorganisation

skarmavbild_2017-09-21_kl

Få har nog missat att det är valår nästa år. Och ifall just kulturen blir ett prioriterat område eller inte i valdebatterna alltid ovisst. Man kan dock se tendenser på att kultur används som politiskt slagträ. Därför är det av yttersta vikt att vi som kulturskapare är med och påverkar kulturpolitiken i en positiv riktning. Att vi visar kulturskaparnas villkor här och nu men också vad behövs för att kunna skapa professionellt både nu och i framtiden. Detta behandlade kulturskaparnas intresseorganisation Klys vid styrelsens heldag i veckan.


Foto: SVT

– Alla vill ha musik och kultur, men ingen vet bättre än vi vad som krävs för att skapa den. Vid Klys styrelsemöte var det därför naturligt att redan nu arbeta fram en gemensam valstrategi. En strategi som måste beröra inte bara kulturpolitiker utan också de inom näring, justitie och utbildning, säger Skaps ordförande Alfons Karabuda.