Medlem / 170922

Författarförbundet på besök hos Skap

forfattarforbundet-besok

I veckan hade Skap besök av Johan Swedenmark och Peter Samuelsson från Författarförbundet, närmare bestämt den tvärfackliga analysgruppen och översättarsektionen i Författarförbundet. Skap har sedan många år en aktiv roll i den rådande upphovsrättsreformen, och tanken med mötet var att Skap skulle dela med sig av sina erfarenheter kring påverkansarbete på upphovsrättsområdet.

 
På bild från höger: Johan Swedenmark, Peter Samuelsson från Författarförbundet och Skaps ordförande Alfons Karabuda. Foto Gilda Romero

– Goda argument är bra, men utan lagstadgade verktyg står sig en enskild kreatör sig slätt. Därför blir det allt tydligare att Skaps prioritering att ändra just lagar för att skapa balans är nödvändig. Att andra kulturområden ser detta och ansluter stärker verkligen våra möjligheter, säger Skaps ordförande Alfons Karabuda.