Påverkansarbete / 170602

EU-parlamentet nästa stopp för Alfons Karabuda och Björn Ulvaeus

affe-bjorn-anne-liten

För ganska precis ett år sen skrev Skap tillsammans med ett antal musikskapare en debattartikel i Aftonbladet riktad till dåvarande närings- och innovationsminister Mikael Damberg. 


Foto: Regeringskansliet

Debattartikeln ledde bland annat till att Skaps ordförande Alfons och Skapmedlemmen Björn Ulvaeus blev inbjudna till möte EU-minister Anne Linde för att för att prata om musikskaparnas villkor på den digitala marknaden. Skap har rapporterat om mötet i tidigare medlemsbrev.

Och nu är det dags för nästa etapp på resan. Den här gången har turen kommit till EU-parlamentet. I veckan som kommer har Alfons Karabuda och Björn Ulvaeus blivit inbjudna att träffa EU-parlamentarikerna för att ge musikskaparnas syn på den nya upphovsrättsreformen som kommer att klubbas igenom i höst. 

Alfons Karabuda om kommande möte i Bryssel:
– Under arbetet med upphovsrättsreformen så har vi hittills fått stort gehör för våra synpunkter hos EU-kommissionen, och nu är det EU-parlamentet som är prio. Att vi nu har blivit inbjudna till möte med EU-parlamentets högsta nivå betyder såklart mycket för att ta den här processen hela vägen in i mål.