Upphovsrätt / 170303

Möt Skaps nya juridiska rådgivare Andreas Wendén

andw

Skaps juridiska rådgivare Jakob Hvistendahl går över till annan verksamhet. Vi önskar Jakob lycka till och passar på att välkomna föreningens nya medlemsrådgivare Andreas Wendén, även känd som Popjuristen.

Andreas arbetar precis som Jakob på konsultbasis och ger dig som medlem möjlighet till kostnadsfri juridisk rådgivning. Vi ställde några frågor till Andreas.

Hur ser din bakgrund ut?
– Jag innehar en juristexamen från Juridicum i Lund med inriktning mot immaterialrätt och avtalsrätt. Har ett förflutet som som dj och konsert & klubbarrangör i Öresundsregionen. Verkade under 2008-2009 som label manager på skivbolaget La Vida Locash i Stockholm där jag arbetade med artister och låtskrivare såsom Adrian Lux och Noonie Bao. Jobbar med juridik och föreläser om avtalsrätt och upphovsrätt inom musikbranschen sedan 8-9 år tillbaka.
 
Om man vill ta del av Skaps juridiska rådgivning, hur gör man då?
– Maila mig på andreas.wenden@skap.se och bifoga gärna material som avtal eller andra relevanta dokument. Du får då svar om hur lång tid jag beräknar att ärendet tar att behandla. Innan du mailar, gå gärna in på Skaps hemsida där det står mycket nyttigt om de 10 vanligaste frågorna/svaren. Kanske kan du få tillräcklig hjälp där!
 
Du har redan påbörjat ett par ärenden. Vad handlar de om?
– Det verkar vara stor spridning på vad medlemmarna behöver hjälp med vilket är skoj. Än så länge har det bl a varit frågor om grand rights (stora rättigheter) i samband med musik till teaterproduktion, förlagsavtal angående enskilda verk och olika former av licensavtal.

Behöver du juridisk rådgivning. Gå först in och ta del av tips på Skaps hemsida >> För att komma i kontakt med Skaps juridiska rådgivare, maila andreas.wenden@skap.se.