Stipendier och priser / 161213

Grattis till nyskaparstipendiet Lovisa Thurfjell!

lovisa_thurflell_foto_sofia_wellborg_fb

Grattis till Nyskaparstipendiet Lovisa! Vad ska du göra med pengarna?
Jag ska använda stipendiet till att betala PR för mitt kommande minialbum/EP. Just nu gör jag all PR själv och det dödar långsamt min själ inifrån, hehe. Plus att det i vanlig ordning är bättre att folk ska göra det dom är bäst på och tycker är roligast, vilket i mitt fall inte är att göra PR.


Foto: Sofia Wallborg

-Vad är ditt bästa tips till alla som vill jobba som låtskrivare?
Hm svårt, tänker att folk är så olika och att processer ser så olika ut. Men om jag utgår från mig själv så skulle jag säga att ta vara på sina kreativa perioder och acceptera sina mindre kreativa perioder. Att alltid dokumentera på röstmemo/ skriva ner och inte förlita sig på att ”det där kommer jag ihåg”. Samt att gå på sammankomster där låtskrivare och kreatörer vistas, speciellt om du inte har musiken som din huvudsakliga inkomst. Det är ibland ensamt och lite verklighetsfrånvänt att sitta och skriva mycket, vara i studio eller replokal. Då är det skönt att vara bland andra kreatörer där musikskapande är normen. Sist men inte minst är att arbeta med människor du känner dig trygg med och litar på, både musikaliskt och personligen. 

-Vad har du för musikprojekt på gång?
Nu jobbar jag för fullt med mitt nya soloprojekt Hundmänniska. Typ pop/rock på svenska.  Det har släppts två singlar under hösten och under början av nästa år blir det minialbum/EP-släpp och spela live som är på tapeten! Pepp! 
Sen repar jag lite med några kompisar på något slags indiepop/rock projekt, men det i nuläget bara för skojs skull. 

Namn: Lovisa Thurfjell 
Bor: Malmö 
Bakgrund: Född och uppvuxen i Luleå där jag spelade med rockbandet Rewind. Vi gjorde bandflytt till Stockholm, blev med ny bandmedlem och blev till punk/pop-bandet Tiger Bell. Nu bor jag i Malmö och har nyligen kickat igång med pop/rock-projektet Hundmänniska. 
Yrke: Lite olika, förutom musiken jobbar jag främst med ungdomar och musik och pedagogisk verksamhet. 
Senaste jag lyssnade på: Era Isabel’s nya EP DNA360, grym! 
Drivkraft: Att skapa och se saker växa. Kan vara en låt eller hur en inspelning växer fram. Eller att få vara med och se en Popkollo-deltagare skriva sin första låt och spela sin första spelning. Och orättvisor eller rättare sagt kamp mot dem.