Stipendier och priser / 161124

Musikskapare hyllades på Fasching

sthlm

Tisdag 22 november hyllade Skap svenska musikskapare på Fasching i Stockholm. Under kvällen delade Skap ut stipendier och priser till bland andra Amanda Bergman, Ane Brun, Carl-Michael ”Gud” Berlander och Galantis. Kvällen förgylldes även med livemusik från Daniel Karlsson Trio och Iman.

– När vi musikskapare tittar i backspegeln såhär mot slutet av året kan vi se tillbaka på ett händelserikt år med många framgångar för oss upphovspersoner, säger Skaps ordförande Alfons Karabuda. Och vad kan vara mer passande än att runda av ett härligt musikår med så fantastiska pristagare. Det gör mig mycket glad och stolt att svensk musik fortsätter att leverera på så hög nivå, fortsätter han.

KVÄLLENS STIPENDIATER

Skapstipendier:
Amanda Bergman
Carl-Michael ”Gud” Berlander
Janne Kask

Maria Smith och Victor Thell
Skaps producentpris: Galantis (Christian ”Bloodshy” Karlsson och Linus Eklöw) samt Jimmy ”Svidden” Koitzsch och Henrik Jonback
Skaps pris till Kai Gullmars minne: Ane Brun
Thore Skogmans riksstipendium: Jonas Gardell
Skaps stipendium i Ejnar Westlings minne: Jan Hammarlund

Iman uppträder på Fasching. Foto: Anna Huerta