Påverkansarbete / 161118

Regeringen lyfter kulturskapares villkor

articleimage88471_kopia

Skap är en av 14 organisationer i KLYS, Konstnärliga och Litterära Yrkesutövares Samarbetsnämnd. KLYS har länge påpekat behovet av ett kraftfullt regeringsinitiativ för att förbättra villkoren för kulturskapare, ett arbete som nu burit frukt.

I veckan tillkännagav Kulturdepartementet att de ska tillsätta en ny utredning som ska se över hur kulturskapares sociala trygghet och möjligheter att leva på sin konst kan bli bättre.

– Med tanke på att det var nästan tjugo år sedan det gjordes en översyn så är det verkligen på tiden att regeringen tar frågan på allvar och gör en grundlig genomlysning av kulturskaparnas villkor. Vi som skapar innehåll – innehåll som vissa tjänar miljarder på – måste också kunna leva av vårt arbete, säger Skaps ordförande Alfons Karabuda.

Läs mer på klys.se >>