Stipendier och priser / 161111

Laleh, Ida Redig och Nisj nominerade till Skaps nyinstiftade producentpris

pp


Laleh Pourkarim är en av fem nominerade till Skaps nyinstiftade producentpris. Foto: pressbild

Det traditionella sättet att skriva populärmusik på senare år förändrats i grunden och producerandet har fått en mycket mer framträdande roll. Det speglar också en framtid där upphovspersonen mer och mer tar kontroll över sitt verk från ax till limpa. Med det nyinstiftade priset till årets bästa producent vill Skap hylla de kreativa hjärnorna bakom årets bästa producentgärning. Priset till årets bästa producent delas ut 22 november på Fasching.

– Den moderna producentrollen har en allt viktigare plats i dagens musikskapande, säger Skaps ordförande Alfons Karabuda. Och eftersom Skap verkar för hela kollektivet musikskapare känns det verkligen viktigt att Skap också visar sin uppskattning för producenten genom ett pris, fortsätter han.

Nominerade till producentpriset är:
Galantis
Michael Feiner
Laleh Pourkarim
Ida Redig
Nisj (Nils Svennem Lundberg)

Anmäl dig till En kväll med Skap i Stockholm 22 november här >>
Läs mer om Skap Producers Group här >>