Påverkansarbete / 160923

Skap träffar Sveriges EU-minister Ann Linde

skarmavbild_2016-09-23_kl
På tisdag träffar Skaps Alfons Karabuda och Skapmedlemmen Björn Ulvaeus EU-minister Ann Linde för att prata om musikskaparnas villkor på den digitala marknaden.

Alfons, hur kommer det sig att ni ska träffa ministern på tisdag?
Efter vår debattartikel i Aftonbladet hörde Ann Linde av sig och ville träffa oss. Tajmingen är naturligtvis bästa möjliga med den för upphovspersonerna positiva upphovsrättsreformen som Kommissionen kommunicerade förra veckan och är ett kvitto på SkapS:s hårda arbete inom EU.

Vad kommer ni att ta upp på mötet?
Vi kommer att prata med ministern hur viktigt det är att alla aktörer på marknaden får samma möjligheter och att konkurrensen är sund. Annars kommer de företag som vill ha schyssta, transparenta villkor att missgynnas på bekostnad av globala jättar.