Medlem / 160906

Hej Cecilia Klingspor

cecilia_klingspor-liten-foto-trobjorn-bostrom

VI SÄGER HEJ till låtskrivaren och Skapmedlemmen Cecilia Klingspor som tagit initiativet till Skaps inspirationsworkshop på Rosendals Trädgård.

-Cecilia, hur fick du idén till Skapworkshopen på Rosendal?
I kollektivet av individualister tyckte jag det kändes roligt att skapa tillfälle för utbyte mellan kollegor i Skap, både såna man känner och såna man ännu inte mött. Att blev just Rosendals trädgård kommer sig av att jag gjorde en dansfilm med min granne från Cullbergbaletten och filmaren Lennart Malmer i ett udda litet växthus på Rosendal. Jag uppskattar den fria och generösa känslan där och en trädgård är också en symbolisk plats för skapande, växande tar tid och tålamod.

-Hur hittar du din egen låtskrivarinspiration?
Låtskrivande är en kanal för mig att reflektera över mig själv och min samtid, en anteckning om något som jag vill utforska och utveckla. Inspirationen kan komma som en fin slinga eller en mening man kommer på när man cyklar. Då spelar jag in på telefonen och spånar i datorn. De där inspelningarna och anteckningarna är värdefulla när man sen jobbar vidare på idén. Det är också viktigt med tid att intensivt kunna fokusera på låtskrivning och där har jag verkligen uppskattat de olika möjligheter Skap erbjuder, som de medlemsägda lägenheterna och chansen att få jobba på tonsättarcentrum i Visby.

-Vad händer närmaste tiden?
Ikväll svänger jag förbi Emma Nordenstam och Karl Jonas Winqvist som spelar in utan att ha helt färdiga låtar. Spännande! Jag ska fortsätta spela in med Göran Pettersson på skivbolaget Brus&Knaster, och göra en serie på ett bibliotek med sånger inspirerade av barnböcker. Och så fortsätter jag min sista termin på Stockholms dramatiska högskolas utbildning ”Svarta speglar” där jag fått möjlighet att forska i mitt eget konstnärskap.

Foto: Torbjörn Boström