Upphovsrätt / 160520

Nordiskt fokus på årets upplaga av European Film Music Day i Cannes

cannes

17 maj arrangerade ECSA tillsammans de europeiska intresseorganisationerna för regissörer och manusförfattare European Film Music Day i samband med filmfestivalen i Cannes. European Film Music Day är en återkommande temadag som fokuserar på villkoren för kompositörer inom det audiovisuella området.


Lisa Holmqvist under European Film Music Day. Foto: ECSA

Årets upplaga hade särskilt nordiskt fokus. Som representant för Sverige deltog guldbaggevinnaren och Skapmedlemmen Lisa Holmqvist i ett samtal om den nordiska filmmusikens särart, samt i en diskussion om hur man kan arbeta med jämställdhet inom filmmusikområdet. Flertalet Skapmedlemmar som var på plats under filmfestivalen gavs också tillfälle att träffa producenter, regissörer och annan bransch.

Skap innehar ordförandeskapet i ECSA 2016-2019.