Medlem / 160330

Ny medlem: Lovisa ”Hundmänniska” Thurfjell

Lovisa, hur hittar du din kreativitet?
— Det är lite olika men jag blir verkligen inspirerad av att lyssna på och träffa människor som gör inspirerande grejer och har bra tankar. Att lyssna på ett bra sommarprogram i P1 är oftast ett säkert kort. Att resa och se nya saker. Eller att bara ha en hel dag hemma, utan att prata med någon, göra matlådor och pyssla med blommorna, då brukar det oftast komma en och annan låtidé på kvällen. Någon slags röd tråd kan väl vara att få tid och lugn att faktiskt samla mina tankar och känslor för att kanalisera dem, till exempel i form av en låt. Nu är jag till exempel i Centralamerika för att göra just detta.

Vad fick dig att börja skriva musik?
— Oj, vet inte. Det hände väl bara tror jag. Jag har alltid älskat text och melodier. Att läsa och skriva på olika sätt i olika format. Jag tror att jag skriver främst för att jag verkligen måste få ut vissa tankar och känslor ut ur kroppen för att inte explodera. En klassiker, ”min terapi”.

Varför gick du med i Skap?
— Olika anledningar. Främst för att inte stå ensam i en väldigt rörig och osäker bransch. Det sammanfattar både att få hjälp med juridiska grejer men också tillhöra ett sammanhang där du vet att andra delar samma problem, tvivel och tankar som du själv har. Jag kommer för första gången i mitt liv släppa en EP under eget namn till hösten, inte tillsammans med ett band som tidigare. Då känns det extra viktigt att ha stöd från annat håll för att orka stå på sig.